Tortul meu Snickers

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 28 Mar 2016 | 9867 vizualizari

 

In sfarsit am ajuns si eu la reteta nr 100.  V-am adus ceva bun rau de tot. O lingurita cred ca are cel putin 100 de calorii.  Intreaga familie iubeste prajitura Snickers , iar tortul Snickers a fost o adevarata "explozie  de placeri gustative".  Eu l-am numit " bomba........ calorica".  

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g faina
  • un praf de copt

Crema:

  • 250 g alune nesarate coapte
  • un pachet unt
  • 10 linguri zahar
  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida( smantana)
  • fulgi ciocolata pt ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu Snickers:

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu nuca macinata si praful de copt. Peste albusurile spuma adaugam putin cate putin din amestecul de faina si nuci , amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda (24cm) in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Topim ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida.Asezam folie alimentara in tava in care am copt blatul, punem prima bucata de blat si turnam ciocolata alba calda.Lasam sa se raceasca,apoi introducem la rece pana se intareste.

Pentru crema mixam bine galbenusurile cu 4 linguri de zahar.Maruntim alunele(eu am macinat o parte, o parte le-am lasat bucati mai mari).

Caramelizam 6 linguri de zahar, apoi adaugam treptat untul taiat bucati.Daca se intareste zaharul lasam sa fiarba pana se topeste.Adaugam galbenusurile mixate amestecand energic, apoi adaugam si alunele.Fierbem pana se intaraste crema, amestecam continuu.

Lasam crema sa se raceasca.Jumatate din crema o punem peste stratul de ciocolata alba, apoi punem blatul al doilea si peste el restul de crema.Lasam la rece pana pregatim ciocolata neagra.

Topim ciocolata neagra cu 100 ml frisca lichida,scoatem tortul din forma si turnam ciocolata neagra  peste ultimul strat de crema , lasand sa curga si pe margini.

Ornam cu fulgi de ciocolata.Introducem tortul la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu Snickers" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel